Както всяка година, така и тази с моето семейство бяхме на почивка край река Дунав, по-конкретно до град Видин. Освен за разходки, почивка и срещи с приятели, ние с баща ми използвахме времето и за риболов. Той е запален риболовец, а покрай него и аз се запалих- така риболовът се превърна в наше общо хоби.

Денят беше прекрасен за улов. На едно от поредните замятания за скобар със стръв бяло червейче, плувката ми  се заби в  дълбокото! Усетих засечка и въдицата ми изпращя от някаква тежест. Всички мъже около мен започнаха да ме съветват да внимавам - да дърпам,  да дам леко наляво, че ще  изпусна ценния си улов. И аз  търпеливо и спокойно успях да задържа тежестта на въдицата. След внимателно издърпване, за което тати ми помогна, от синьо-зелените води на реката  се показа огромен сом, който след 15-минутна борба с мене вече се беше предал.

Издърпахме го, сложихме го на кантара и той се оказа 3,5кг., въпреки че влакното  на въдицата ми можеше да издържи до 2-3 кг. Бях на ръба на силите си, но този ден разбрах, че както във всеки спорт, така и в риболова, трябва да си упорит и последователен, за да победиш!

Ще запомня завинаги тази  удивителна случка! Очаквам с нетърпение следващия риболов, който ще направим в родния ми град Поморие! Какво ли ще ми подари  морето? Ще ви разкажа в следващата си рибарска история. До скоро и наслука на всички малки и големи рибари!

 

Автор: Христо Широков,  6а клас

Гр. Поморие

Екипът на Gramofona.com сърдечно благодари на всички, които отново ни протегнаха ръка, за да го има и 11-ото издание на конкурса. Сред тях са бизнесменът Иван Кузманов, хотел „Утопия форест”, както и: