Пишман рибари

Преди много години съпругът ми реши да отиде на язовир Искър да си изчеше крастата за риба. Добре, съгласих се и той взе да прави подготовка. Червеи от градината, от ловно рибарски магазин и за капак взе та свари и царевица.

Въпросната царевица, вече варена оставил без надзор... Сутринта става, слага си той такъмите в раницата и... проблем! Царевицата я няма! Тенджерата празна!

Децата видели сварената царевица и си я хапнали... Тръгна от вкъщи с гръм и трясък, три дни на язовира, а за назидание се прибра с богат улов и ехидна усмивка...

Автор: Стойна Чучурова

Рибарски разказ от "Женичка пишман рибар"

Това е една история от една жена, която е хванала риба с късмета на новака, а баш рибарите я гледаха как вади 4- килограмов сом от р. Дунав.То взе, че ми стана интересно да ходя за риба, нищо, че много ме е гнус от белите червеи и трябват гумени ръкавици, а за попови прасета - дума да не става!

Автор: Десислава Димитрова

Екипът на Gramofona.com сърдечно благодари на всички, които отново ни протегнаха ръка, за да го има и 11-ото издание на конкурса. Сред тях са бизнесменът Иван Кузманов, хотел „Утопия форест”, както и: