Случката е от преди много години. В момента съм на 28 години и отдавна не съм ходила за риба. Баща ми обаче е дългогодишен рибар и често през детството ваканциите ми минаваха край някоя река или язовир. За първи път ходихме на устава на р. Дунав. Бях на около 8-9 годишна и единственото, което знаех, беше как да закачам червея на кукичката.

Спомням си, че правихме някаква захранка от кюспе и мляна царевица. През нощта една лисица реши да влезе в палатката при мен и аз се събудих.

Забелязах, че кордите на въдиците играят и реших да изтегля въдицата. Не знам как успях, но оплетох всичките 5 въдици на едно. Баща ми се събуди, гмурна се и успя да извади поне единия хубав улов-3-килограмов шаран.

На другия ден пък ми стана жал за рибата и изпразних живарника обратно в реката. Няколко часа по-късно бях откарана вкъщи.

Автор: Цветелина Русева

В тази трудна и изпълнена с предизвикателства за бизнеса година, искаме да благодарим на всички, които отново ни протегнаха ръка, за да го има 10-то юбилейно издание на конкурса.

Конкурсът тази година е факт благодарение на: Спортен клуб по борба "Черноморец-Бургас", "Бургос строй" ЕООД, хотел „Утопия форест”, общинския съветник от „Демократична България” Димитър Найденов, плаж Крайморие.

Благодарим и за неоценимата помощ на: