На влизане в залата на спортна база „Славейков” се усещаше непримирим дух за победа

Винаги съм харесвала борбата като спорт. Макар самата аз да тренирам бокс, искрено се възхищавам на мъжете и жените, които се борят на тепиха и се стремят по най-бързия и хитър начин да надцакат противника си.

Вчера имах възможността да изгледам едни от най-интересните хватки в един от най-добрите бургаски клубове по борба „Черноморец-Бургас”. С разрешение на ръководството на състезателния отбор, екип на Грамофона нюз бе специален гост в голямото семейство на клуба.

На влизане в залата на спортна база „Славейков” се усещаше непримирим дух за победа. Пред очите си видях едни млади момчета и момичета, жадни за битки.

Точно в 14:00 часа менторът на клуба Илиян Стефанов и колегите му разпределиха талантливите спортисти за бърза, точна и натоварваща тренировка. Никакъв страничен шум не се чуваше в залата, освен този на търкането на обувките в тепиха. Всички гледаха треньорите си право в очите и изпълняваха на 100 %.

„В нашия спорт на първо място е дисциплината! Ние може да сме приятели или роднини, но влезем ли в залата – първото нещо тук е дисциплината.

Броят на децата, които тренираме не е никак малък и ако не създадем такава атмосфера и нямаме дисциплина, успехът няма да същият. Ще настане хаос и няма да има полза от нашата работа!”, категорични са и тримата  ментори на отбора.

За това всички спазват правило номер 1: До вратата са закачките и смешките, но влезе ли се на тепиха  - започва сериозна работа.

На тренировката днес присъстват около 20 спортисти, но техният брой е три пъти повече. Някои отсъстваха, защото са болни, други са на онлайн обучение.

Клубът по борба „Черноморец-Бургас” развива дейност в пет възрастови групи: деца-6 и 7 клас, момчета, кадети, юноши и мъже. Има и дами, които се разделят на момичета, девойки и жени.

Важно за треньорите е не само да научат борците на спорт, но и как да изградят характера на подрастващите „Спортът е до време, но най-важна е работата в екип и разбира се създаването на нови приятелства”, категорични са още от менторите на клуба.

В момента няма как да разговаряме със спортистите, защото те тренират здраво и всеки от тях мечтае за състезания, на които гордо да вдигне купа или медал.

Очаквайте в следващия репортаж интересни разкази на едни от най-добрите състезатели от клуба, както и коментарът на треньорите за спорта борба!