Свекър ми е голям рибар. Е... знаете рибарските истории и улови. Като има - има. Като няма - няма. Та, ако даде морето, добре дошло - има за какво да се разказва, но ако не даде... :)

Та, освен на въдица- любителски риболов, то най-обича да лови с голи ръце в морето- примерно раци, рапани. Да откърти миди от някой незнаен далечен камък; да улови някоя рибка в движение с един самоделен метален шиш.

Една година отиваме на скалите за пореден улов на раци и миди и от водите излиза група екипирана от-до. То водолазни костюми, плавници, шнорхели, маски, харпуни, кошове и всякакви непознати за мен джаджи. Улов нямаше.

Свекър ми, с един плавник (нещо се беше случило с другия, но не помня какво), въоръжен с торбичка на кръста, една мрежичка за миди, шишът на пояса и една маска, която успешно пропускаше вода, се гмурва в морето за улов. Имаше закачки относно екипировката :) 

Не помня колко време го нямаше, но освен че излезе с пълна мрежа миди, то в торбичката се мъдреха раци и калкан. Представете си физиономията на екипираните :))) Аз много се смях :)

Автор: Николова

В тази трудна и изпълнена с предизвикателства за бизнеса година, искаме да благодарим на всички, които отново ни протегнаха ръка, за да го има 10-то юбилейно издание на конкурса.

Конкурсът тази година е факт благодарение на: Спортен клуб по борба "Черноморец-Бургас", "Бургос строй" ЕООД, хотел „Утопия форест”, общинския съветник от „Демократична България” Димитър Найденов, плаж Крайморие.

Благодарим и за неоценимата помощ на: