Дядо Стефан бил стар морски вълк и познавал морето и неговите опасности по-добре от дланта си. За това, всеки път, щом тръгвал с такъмите за риба, той се молел дълго за хубаво време, за богат улов и за късмет. Но късметът не винаги го спохождал.

На именния си ден дядо Стефчо решил да излезе в открити води заедно с внука си Ивчо, който също като дядо си бил наследил интереса си към рибата и любовта към морето от своя дядо, той на свой ред от неговия.

По средата на тяхното приключение ги нападнало някакво морско силно заразно чудовище. То ухапало дядо Стефчо и преобърнало и потопило лодката на двамата смели рибари. Но Ивчо знаел как да се справи с подобна ситуация. Той попаднал на дъска от лодката, върху която положил дядо си и загребал към далечния бряг.

Със сетни сили Ивчо успял да извлече стария си дядо от водата, който повече не стъпил, а дори и не погледнал повече морето, което отново показало своите изненади в лицето на заразното чудовище, което ги нападнало. Но това не отказало младият и смел Ивчо от мечтата му да стане същият опитен рибар, каквито били всички негови предци преди това.

Автор: Антон Тодоров 

В тази трудна и изпълнена с предизвикателства за бизнеса година, искаме да благодарим на всички, които отново ни протегнаха ръка, за да го има 10-то юбилейно издание на конкурса.

Конкурсът тази година е факт благодарение на: Спортен клуб по борба "Черноморец-Бургас", "Бургос строй" ЕООД, хотел „Утопия форест”, общинския съветник от „Демократична България” Димитър Найденов, плаж Крайморие.

Благодарим и за неоценимата помощ на: