Шуслеровите соли са неоценим помощник на доброто здраве. Те могат да се използват не само когато човек е болен, но и за профилактика. За едни от най-известните хомеопатични продукти разказва бургаският УНГ специалист д-р Татяна Михова. „Няма заболяване, при което Шуслеровите соли да не могат да се използват.

Продават се свободно в аптеките, но е добре пациентите да търсят за консултация шуслеровите терапевти, които са преминали специално обучение“, обяснява за читателите на Gramоfona.com д-р Татяна Михова. Хубавото на този продукт е, че той е абсолютно безвреден както за деца, така и за бременни.

Особен интерес към солите има в сезона на различните вирусни заболявания. Шуслеровите соли влияят много добре при хреми, ангини и кашлици. Те навлизат директно в клетката и така задоволяват нуждата на организма от съответната сол. По този начин Шуслеровите соли не дразнят и стомаха, дори могат съвсем спокойно да заместят тераптията с желязо при някои видове анемия, обяснява още д-р Михова.

„Когато желязото се изписва като химически препарат, много пациенти се оплакват от дразнене в стомаха. Именно с Шуслеровите соли това може да се избегне и те да заменят напълно химическия препарат“, допълва бургаският специалист. Свикнали сме, че хомеопатичните продукти не е хубаво да се смесват с медикаменти от традиционната медицина.

При Шуслеровите соли обаче това не е така. „Много добре вървят с традиционната терапия, която се изписва. Дори с антибиотици. Подсилват ефекта и от противовирусните препарати. Самата аз редовно ги изписвам като придружаваща терапия“, обясни д-р Татяна Михова. Тя допълни, че Шуслеровите соли могат да се взимат и профилактично през цялата година, но с малки почивки за организма.

От скоро в България вече има и Шуслерови соли на крем, които също са 12 както и познатите соли, които се продават на таблетки. Ако лечението и терапията с Шуслерови соли ви интересуват, можете да зададете своите въпроси на д-р Михова, която освен доказан УНГ специалист е и един от шуслеровите терапевти в Бургас.

Кабинетът на д-р Татяна Михова се намира в гр. Бургас, ĸв. „Зopницa”, бл. 57, вx. A, ĸaб. 3. Работи със НЗОК.

Телефон за връзка: 0884/317849