Хомеопатията оказва благоприятно влияние и върху отитите, често боледуващите хора и за укрепване на имунната система, казва бургаският УНГ-специалист д-р Татяна Михова.

С всяка изминала година интересът към хомеопатичното лечение сред бургазлии става все по-голям. Това съобщи за Грамофона нюз единственият отоневролог в Бургаска област д-р Татяна Михова. От 10 години тя практикува хомеопатия и е шуслеров терапевт.

„Хомеопатията е доказала, че помага във всяко едно отношение. Преди години интерсът към нея беше много плах, заради незнанието на родителите, а и не беше навлязла толкова у нас. Още и още излизат документи, които имат за цел да опровергаят, че тя не лекува. Самите проучвания обаче показват ефекта от хомеопатията и това, че той не отстъпва по нищо на лечението с традиционните лекарства”, обясни УНГ-специалистът.

Д-р Михова отбеляза, че хомеопатичното лечение действа много добре при проблеми с третата сливица при децата и грипните заболявания. Хомеопатът сам преценя какво да изпише на пациентите си и каква схема на лечение да изготви.

Коластрата е едно от тях, но при нея трябва да се знае дали детето не е алергично Ако е алергично, особено към белтъка на краве мляко, не трябва да се дава и много да се внимава.

Д-р Михова не казва кой начин на лечение е по-добрият за пациентите – дали този с традиционните лекарства, или с хомеопатичните. Но е категорична, че и двама могат взаимно да се допълват.

„Възпалената трета сливица в даден момент започва да вреди на детето. Може да се стигне до увреждане на слуха му или намаляване на кислорода в мозъка. Така децата стават разсеяни и по-трудно помнят в училище.  Това са вече фрапантни случаи, но не липсват”, обясни д-р Михова. 

Бургаският специалист обясни, че хомеопатията оказва благоприятно влияние и върху отитите, често боледуващите хора и за укрепване на имунната система. И хубавото на лечението с такива продукти е, че те действат още в най-ранна детска възраст.

Ако имате въпроси към д-р Михова, можете да ги зададе и като коментар под статията. От екипа на Грамофона нюз ще й препратим вашите запитвания, за да може специалистът да ви бъде полезен със съвети.

Кабинетът на д-р Татяна Михова се намира в гр. Бургас, ĸв. „Зopницa”, бл. 57, вx. A, ĸaб. 3

Телефон за връзка: 0884/317849