Съществуват много схеми за лечение на шум в ушите, но никой на 100 % досега не е успял да измисли лечение за цялостното му премахване. Това каза пред Грамофона нюз бургаският отоневролог д-р Татяна Михова, според която шумът в ушите е световен проблем. Тя допълни, че ако някой усети дори и минимално намаление на слуха си, незабавно да потърси лекар.

„Намалението на слуха не е безобиден процес. Колкото и то да е малко, трябва да се диагностицира от специалист и да се вземат профилактични мерки”, обясни д-р Михова.

Тя обръща сериозно внимание на това, че ако намаленият слух не се лекува навременно, той може да се влоши.

„При най-малката инфекция или замърсяване на ухото, може да се появи и световъртеж, защото често се засяга вътрешното ухо”, допълва специалистът.

Лечение на шум в ушите трае от 3 до 6 месеца, категоричен е ононеврологът. Д-р Михова подчертава, че не винаги използването на лекарства дава положителен ефект върху пациентите за 20 дни.

„Лечението при тези, които нямат никакви заболявания, е по-бързо, отколкото при пациенти с високо кръвно или диабет”, уточнява специалистът. Най-напред той търси причината, довела до намаления слух или шума в ушите, след което назначава адекватно лечение. То се прави посредством лекарства, които да подобрят кръвообращението и подходящи витамини за ушите.

Ако имате нужда от консултация и експертно мнение, може да се обърнете към д-р Татяна Михова.

Кабинетът й се намира в гр. Бургас, ĸв. „Зopницa”, бл. 57, вx. A, ĸaб. 3

Телефон за връзка: 0884/317849