Коластрата е средство, чрез което много бързо можем да повишим имунитета си. Тя не е панацея, но е изключително полезна, категоричен е изтъкнатият бургаски УНГ- специалист д-р Татяна Михова.

Пред Грамофона нюз тя разказа кога и защо е добре да използваме добрия помощник за здравето ни. Хомеопатът обясни, че коластрата си взаимодейства много добре в комбинация с други лекарства.

„Може да се пие както с антибиотик, така и с пробиотик. Коластрата помага много на хора, които боледуват често, имат инфекции и бронхити. Тя съдържа така необходимите за децата пробиотични бактерии и аминокиселини, богата е на витамини и на важния витамин Д”, обясни д-р Михова.

„Добрият помощник” сваля дори високата температура, например при остра вирусна инфекция, допълва още опитният УНГ-специалист. По думите на д-р Михова коластрата не е опасна и не вреди на здравето и пациентите. Дори напротив, доказано е, че бебетата, които се кърмят, боледуват в пъти по-рядко и имат по-малко колики от тези, които не са били на кърма.  

Д-р Михова обръща внимание на използването на коластра от алергичните пациенти. „Преди да се назначи коластра, първо трябва да се разбере каква е причината за алергията, да се направи тест и да се започне лечение. В този случай коластрата сама няма да е достатъчна в борбата срещу алергиите”, допълва още д-р Татяна Михова. И подчерта, че пациенти, които имат алергия към краве мляко, не е добре да използват коластра.

Ако искате да получите повече информация за ползата от коластрата, можете да зададете своите въпроси на д-р Михова, която освен доказан УНГ специалист е и един от шуслеровите терапевти в Бургас.

Кабинетът на д-р Татяна Михова се намира в гр. Бургас, ĸв. „Зopницa”, бл. 57, вx. A, ĸaб. 3. Работи със НЗОК.

Телефон за връзка: 0884/317849