Методът за отслабване Евродиет може да се използва при всички пациенти, които желаят да отслабнат и които нямат непоносимост към яйца, мляко и млечни продукти, протеин, глутен, аспартам. Вече ви представихте фази 1 и 2 от програмата, а сега ще видите какво представлява и фаза 3. За нея ни разказва специалистът по диететика и хранене от Бургас д-р Евелина Иванова. „Фаза 3 продължава между 4 и 12 седмици, докато достигнете желаното от вас тегло.

Физическите упражнения също се увеличават съобразно напредъка ви. Фаза 3 е разделена на 3 части (а, б и в). Ако преминавате към нея след фаза 2, тя има изключително важна роля в програмата ви за отслабване, тъй като е предназначена да ви научи да контролирате порциите и да се погрижи да въведете въглехидратите и плодовете обратно в менюто си”, обяснява за читателите на Грамофона нюз специалистът.

Д-р Иванова допълва, че по време на всички фази на Евродиет се храните четири пъти на ден – за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Ако започвате Евродиет от фаза 3, можете да се наслаждавате на храни Евродиет за закуска сутрин и следобед, а на обяд и за вечеря да консумирате протеинови храни по ваш избор. „Мечтаете си за вкусно агнешко филе с мента и зеленчуци, приготвени на въглен? Няма проблеми. А какво ще кажете за малко вкусна печена сьомга? Вземете си!

Закуската с Евродиет ще ви помогне да се чувствате сити до обяд, а следобедната закуска с Евродиет– до вечерта. Фаза 3 е идеална за хората с натоварен и забързан начин на живот, защото осигурява здравословно и дълготрайно отслабване. Тя е особено подходяща и за всички, които имат противопоказания за първите две фази на Eurodiet.

Има няколко важни правила, които не трябва да пренебрегвате, ако искате фаза 3 да се увенчае с успех:

  • Не пропускайте хранения.
  • Пийте поне 2 литра вода на ден.
  • Започнете да правите физически упражнения.
  • Може да започнете да въвеждате малки количества алкохол в менюто си във фази 3Б и 3В. Избирайте нискокалорични напитки като водка и диетичен тоник или 150мл шпритцер.
  • Използвайте пресни или изсушени билки и подправки, за да овкусите храната си.

Може да се приемат всички видове зеленчуци от фаза 3А нататък, но опитайте да консумирате повече от бедните на въглехидрати.

За да бъде по-лесно на пациентите да изчисляват своята храна, в Евродиет е въведен изключително лесният термин „количество с големината на дланта на ръката“. Вместо да изчислявате калориите си, просто погледнете дланта си. Тя е верен показател за количеството протеини и допълнителни храни, които могат да се приемат във фаза 3, обяснява д-р Иванова.

Редовните физически упражнения са особено важни във фаза 3, защото тук се увеличава и количеството на приеманите въглехидрати. Спортът намалява риска от диабет, подобрява качеството на живот и самочувствието. Щом целта е дългосрочно отслабване, физическите упражнения трябва да станат неотменна част от диетата, категорична е д-р Иванова.

При фаза 3А упражненията трябва да бъдат общо 2 часа седмично, като всеки сам определя темпото си, в зависимост от физическите си възможности. Можете да правите упражнения по 10 минути два пъти дневно в 6 дни от седмицата.

Във фаза 3Б увеличите физическото натоварване до 3 часа седмично, а във фаза 3В постепенно увеличете упражненията до 4 часа седмично.

Какво трябва да съдържа менюто ви във фаза 3 и кои групи храни се включват в нея, очаквайте подробности.

Ако искате лично да се консултирате, за да започнете фаза 2 на програмата за отслабване, може да го направите в кабинета на д-р Евелина Иванова „Активни и здрави”, който се намира в ДКЦ 2, к-т 110, гр. Бургас, бул. „Демокрация” 94

За запазване на час при специалиста: 0887 313 849.