Бургазлии за първи път ще могат да се възползват от програма за отслабване под медицински контрол „Евродиет”. Кампанията ще води диетологът и консултант за Бургас и Югоизточна България д-р Евелина Иванова.

Специалистът по хранене и диететика ще разясни в поредица от материали какво представлява методът за отслабване „Евродиет”. В днешната статия ще Ви запознаем накратко с единствената за Бургас програма.  

Какво представлява методът за отслабване Евродиет?      

Историята му започва от д-р Бърнард Пийнън (общопрактикуващ лекар, специалист по здравословно хранене). Protein System SA е водеща компания в Европа в регулиране на теглото под лекарско наблюдение. Тя предлага на лекарите и техните пациенти оригинална концепция, уникална с това, че е едновременно лесна за спазване и изключително ефикасна – методът Eurodiet, основававащ се на 3 фундаментални принципа:

Още от създаването си Protein System SA винаги се е фокусирала върху:

- Здравето на пациентите

- Превенция на риска чрез разширяване на мрежата професионалисти до повече от 5000 лекари в Европа.

- Постоянно разширяване на гамата от изключително нискокалорични, високопротеинови и нисковъглехидратни продукти с разнообразен вкус и консистенция (супи, десерти и шейкове, омлети, паста, готови за консумиране ястия, мусове, горещи/студени напитки, както и междинни закуски - сладкиши и барчета), които да посрещнат нуждите както на пациентите, така и на лекарите, като освен това правят придържането към диетата приятно и лесно.

Кой може да използва метода Евродиет?

Методът Евродиет може да се използва при всички пациенти, които желаят да отслабнат и които нямат непоносимост към някоя от съставките, съдържащи се в продуктите яйца, мляко и млечни продукти, протеин, глутен, аспартам.

Може да бъде изготвена индивидуална програма за пациента, съобразена с началното му и желаното от него тегло.

Методът Евродиет помага за бързото подобряване и нормализиране на няколко биомаркера: диабер тип 2, нетолерантност към въглехидрати, дислипидемия. Това е и предпочитаният избор при лечение на пациенти с хипертония, хронична дихателна недостатъчност и сънна апнея. Необходимо е с цел облекчаване на състоянието при артроза (бедра, колене) или остеоартроза.

Методът блaгоприятства също и ефекта на други специфични лечения, например при венозна недостатъчност. Евродиет е ефективен и по време на менопауза, едновременно с или без хормонално-заместваща терапия. Методът не трябва да се прилага по време на бременност. Може да се прилага единствено след приключване на кърменето, както и след възстановяване на менструацията.

Евродиет е бърз и ефективен метод, когато отслабването е необходимо да се постигне преди оперативна интервенция (коронарен байпас, протезиране на тазобедрена става, холецистектомия, липосукция).

Ако искате да научите повече за най-новия метод за отслабване, може да посетите д-р Евелина Иванова в кабинета й в Бургас.

„Активни и здрави” се намира в ДКЦ 2, к-т 110, гр. Бургас, бул. „Демокрация” 94

За запазване на час при специалиста: 0887 313 849.