Програмата за отслабване Евродиет, която започна в Бургас, предвижда 4 фази. В предишния материал Ви запознахме с най-важните неща на фаза 1. Днес ще представим следващата фаза 2. За нея ни разказва бургаският диетолог и специалист по храненията д-р Евелина Иванова.

„При фаза 2 все още ще трябва да се храните 4 пъти на ден, от  които 3 пъти трябва да бъдат с храни Eurodiet, към които можете да добавите и следобедни закуски по Ваш избор от списъка с позволени зеленчуци и салати.

Едно от храненията обаче (най-добре обяд или вечеря) може да бъде изцяло приготвено от Вас. Фаза 2 продължава 4 седмици. След като я завършите, трябва да продължите с фаза 3.

Ако все още имате килограми за сваляне, може да останете на фаза 2 за още 4 до 8 седмици или да се върнете на фаза 1 за още 2 седмици (ако е приложимо за Вас). Единственото правило е да не следвате фази 1 и 2 непрекъснато за повече от 12 седмици”, обясни д-р Иванова.

Вашият ден във Фаза 2-  селективна диета

Закуска - 1 Eurodiet продукт  + гореща напитка без захар (чай, кафе);

Обяд - Едно ястие (Месо + зеленчуци);

Следобедна закуска - Eurodiet  продукт;

Вечеря - 1 Eurodiet продукт + зеленчуци от позволените в списък 1 и салати;

Морски дарове или пушена риба трябва да се консумират в разумни граници.

Зеленчуци от списък 1 и 2..

Списък 1

Разнообразие от зелени зеленчуци – аспержи, броколи, гъби, зелено зеле и китайско зеле, краставица, кресон, спанак, зелени чушки, салата, стикчета целина, патладжан, цикория, корнишони, копър, карфиол, салата, соеви кълнове, репички.

Списък 2

Артишок, червено зеле, брюкселско зеле, зелен фасул, праз, домати, ряпа, тиква, цвекло. Зеленчуците в списък 1 съдържат по-малко от 3.5 гр въглехидрати на 100 грама и могат да бъдат консумирани без ограничение.

Зеленчуците от списък 2 съдържат от 4 до 6 гр. въглехидрати на 100 грама и са позволени само ако са препоръчани от лекар.

Ако искате лично да се консултирате, за да започнете фаза 2 на програмата за отслабване, може да го направите в кабинета на д-р Евелина Иванова „Активни и здрави”, който се намира в ДКЦ 2, к-т 110, гр. Бургас, бул. „Демокрация” 94

За запазване на час при специалиста: 0887 313 849.