В следващите няколко материала ще ви запознаем с всички фази на програмата за отслабване под медицински контрол „Евродиет”. Тя започна в Бургас и се води от местния диетолог д-р Евелина Иванова. Първата фаза е лесна за следене и ще даде начален тласък на загубата на килограми.

Какво представлява един ден на режим Евродиет, разказва д-р Евелина Иванова.

„По време на тази фаза ще имате четири балансирани Eurodiet хранения на ден, които ще ви бъдат доставяни вкъщи. Те са бързи и лесни за приготвяне. Просто добавете към тях любимите си зеленчуци и салати от списък с позволени зеленчуци. Фокусът на фаза 1 и фаза 2 е върху това да Ви помогнат да изгубите нежеланите мазнини, като същевременно запазите мускулната си маса – процес, наречен „кетоза”. Килограмите просто ще се топят по време на този период”, обясни д-р Иванова.

Тя отново припомня, че програмата Eurodiet е създадена, за да помогне на мнозина да променят фундаментално отношението си към храната и храненето. Първите 72 часа могат да се окажат трудни за някои – това обаче продължава за кратко и много хора започват да изпитват чувство на удовлетворение и благополучие, веднъж щом се настроят към програмата, допълва специалистът.

Вашият ден

Закуска
1 продукт Eurodiet (десерт, гореща или студена напитка, омлет, палачинка…)
1 напитка без захар

Обяд
1 продукт Eurodiet (супа, омлет, десерт, вегетариански бургер, макарони Болонезе, кренвирши)
1 напитка без захар

Следобедна закуска
1 продукт Eurodiet (напитка, барче, брауни, мъфин…)
1 напитка без захар или чаша Laktolight

Вечеря
1 продукт Eurodiet (супа, омлет, десерт, вегетариански бургер, макарони Болонезе, кренвирши)
1 напитка без захар

Приготвяне на продуктите Eurodiet

Eurodiet обръща специално внимание на развитието и усъвършенстването на продуктите си по отношение на вкусовите им качества. Лесни и бързи за приготвяне, храните се предлагат и с голямо разнообразие от вкусове, което помага да се предотврати монотонността.

Много е важно да знаете...

След като приключите с фази 1 и 2, е изключително важно да продължите с Фаза 3. Ако все още имате много килограми за сваляне и няма противопоказания за това, можете да останете на Фаза 1 или 2 за още няколко седмици. Въпреки това, не трябва да оставате повече от 12 седмици на първите две фази поради потенциалните последици от кетогенната диета. Фаза 3 е от ключово значение във Вашата програма за отслабване, за да продължите да сваляте килограми и да се научите да водите здравословен, балансиран начин на живот, в който да можете да включите всички групи храни.

Важно!

Пийте поне 2 литра вода на ден.

Не пропускайте хранения.

Не се напрягайте и не правете изтощителни физически упражнения.

Прибавете салати и зеленчуци към всяко хранене от позволените в листа по-долу. Имате голям избор – смесвайте и комбинирайте, за да си осигурите разнообразие.

Продължете с фаза 2 веднага след като изпълните 14 дни на фаза 1.

Можете да придадете повече вкус на храната, използвайки пресни или изсушени билки и подправки.

Ако искате лично да се консултирате, за да започнете фаза 1 на програмата за отслабване, може да го направите в кабинета на д-р Евелина Иванова „Активни и здрави”, който се намира в ДКЦ 2, к-т 110, гр. Бургас, бул. „Демокрация” 94

За запазване на час при специалиста: 0887 313 849.