Министерството на туризма е обявило търг с тайно наддаване за отдаване под наем на морски плаж „Силистар“, община Царево, установи проверка на Gramofona.com.

Начална годишна наемна цена на обекта, от която започва наддаването, е 18 953,28 лв. без ДДС. Срокът на договора е 5-годишен.

Заявления за участие в конкурса се приемат до 12:00 часа на 15 април тази година в Министерството на туризма. Търгът ще се проведе на следващия ден.

Плажът в местността Силистар се намира на 5 км южно от село Синеморец. Той е разположен в един от най-красивите заливи по Южното Черноморие. Активната му площ е в размер на 36 780 кв.м, а дължината на бреговата линия - 470 метра. На територията на плажа има и бели пясъчни дюни.

В последните години името на Силистар беше замесено в няколко скандала. По-миналото лято летовници се оплакаха, че им взимат такса, за да стигнат с автомобилите си до плажа. А през септември 2018 г. избухна скандал с проект за строителство в района на бивш свинарник, намиращ се на половин колиметър разстояние от самия плаж.