Заседанието на местния паламент в Царево започна със скандала за евентуалното презастрояване на Силистар и ролята на общинските съветници от БСП по казуса, предава репортер на Gramofona.com.

Съветниците от ГЕРБ не спестиха критиките си към колегите от опозицията. „Презастрояването беше по ваше време. Като експерт в Общината вие сте разписвали заповеди за ПУП-ове”, обърна се към Донка Атанасова от БСП Даниел Николов.

Той цитира шест случая, при които по времето на бившия кмет Петко Арнаудов е дадено разрешение за строеж на първа линия. Тук попадат емблематичните „Златна перла” и неосъществения комплекс „Коста дел Кроко”.

Навсякъде разрешението за строителство е било за над 10 метра височина. Съветниците от ГЕРБ са категорични, че след 2011 година подобни разрешителни не са издавани.

„Не се срамувам, нося отговорност за всяка своя дума. Правила съм това, което съм смятала за правилно”, контрира Атанасова, която е била експерт в администрацията на Петко Арнаудов. Тя отхвърли обвиненията, че е срещу Общия устройствен план на морската община. Очаквайте подробности!