Шуслеровите соли действат много добре за изчистване на организма, при хреми, ангини, кашлици, алергии. Те навлизат директно в клетката и изчистват организма без да му навредят.

Шуслеровите соли не дразнят стомаха, дори могат съвсем спокойно да заместят терапията с желязо при някои видове анемия, припомня бургаският отоневролог д-р Татяна Михова, която от години практикува и хомеопатия. Солите са 12 на брой, като най-използваните са номер 5 и 7.

Коя сол за какво се използва и коя е вълшебната шуслерова сол?

„Промяната на времето води до стрес на организма. Добре е за повишаване на имунната система да се използва шуслерова сол номер 7. Хубаво е да се разтваря в топла вода. Има и крем номер 7, който помага при шипове във врата и напрежение”, съветва  хомеопатът.

Шуслеровата сол 7 действа много добре и при лаеща кашлица, а след антибиотично лечение е много препоръчително да се пие сол номер 12, заедно с пробиотик за пречистване на организма от вируси и бактерии.

„Вълшебната седмица се препоръчва и за нервната система. Освен при стрес и нарушения на съня, тя действа много добре при депресия и натрапчиви мисли. Може да се комбинира и с шуслерова сол номер 5”, казва още д-р Михова.

Тя е категорична, че шуслеровите соли са неоценим помощник на доброто здраве. Те могат да се използват не само когато човек е болен, но и за профилактика. 

Ако лечението и терапията с Шуслерови соли ви интересуват, можете да зададете своите въпроси на д-р Михова, която освен доказан УНГ специалист е и един от шуслеровите терапевти в Бургас.

Кабинетът на д-р Татяна Михова се намира в гр. Бургас, ĸв. „Зopницa”, бл. 57, вx. A, ĸaб. 3. Работи със НЗОК.

Телефон за връзка: 0884/317849