Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е възложила ремонтите на две отсечки от третокласния път между Провадия и Айтос на "Иса 2000". Фирмата на Стоян Инджов ще получи 13.86 млн. лв. за близо 17-километровото трасе от Провадия до Дъскотна и още 9.7 млн. лв. за още около 17 км от Дъскотина до Айтос.

Решението за избора на изпълнител е от 30 април и не е обжалвано в Комисията за защита на конкуренцията, което означава, че АПИ трябва да подпише договора всеки момент.

Срокът за изпълнение на двата участъка е 15 месеца, което означава, че ремонтите ще приключат през есента 2021 г. Финансирането е по оперативна програма "Региони в растеж".

В настоящия програмен период по перото за пътища имаше бюджет от 380 млн. лв., като реално изплатените са 300 млн. лв., сочи справка в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС.

Освен в областите Бургас и Варна, "Иса 2000" изпълняваше и ремонти по ОПРР в няколко други части на страната. Например 27 км от пътя Смолян - Стойките - Широка лъка за 28 млн. лв., който по договор трябва да е готов през септември. Изпълниха и договор за 29.4 млн. лв. за 21-километрова отсечка от кръстовището за стената на яз. "Цанков камък" при Михалково и покрай язовир "Въча", както и разширението на пътя Пловдив - Асеновград и кръговото там за над 27 млн. лв.

Източник: Капитал