„Благодарение на съвместните усилия на централното и общинско ръководство на ДПС, проектът за ремонта на пътя Провадия-Дъскотна-Айтос ще се реализира”. Това заяви с гордост бургаският народен представител Севим Али.

Догодина напролет руенци и хората, които редовно преминават по натовареното трасе ще се поздравят с нов и модерен път. След направената първа копка в късния следобед в село Дъскотна, строителите са готови да започнат работа веднага.

Днес бе трудно да се каже кой е по-щастлив от краткото събитие, с което се беляза началото на мащабния ремонт. От една страна местните хора, които дойдоха лично, за да се уверят, че машините започват да работят. От друга – кметът на община Руен, който десета година изпраща писма с настояване час по-скоро ремонтът да стане факт.

„Изписал съм повече от 50 писма за направата на този път за десет години. В рамките на три години народният представител Севим Али е отправил точно 8 запитвания от трибуната на Народното събрание.

Преди него депутатите Чакъров и Мустафа също са поставяли въпроса. Сега, разбира се някои искат да си припишат заслугите, но това си е техен проблем. По-важното е, че хората знаят и виждат всичко”, коментира пред Грамофона нюз кметът на община Руен Исмаил Осман.

Той искрено се надява ремонтните дейности да започнат успешно и след няколко месеца всички да се радват на новата отсечка. Осман обясни още, че видимо е спокоен и не му личи, но вътрешно е много развълнуван от направената първа крачка към големия ремонт.

Повече от 30 години важното шосе, което свързва двете морски области Бургас и Варна не е било основно ремонтирано. Това призна и шефът на Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ Георги Терзийски, който присъства на събитието.

Депутатът Севим Али пък посочи, че днес е двоен празник за жителите на Руенско. „На Курбан Байрам желая на всички да са здрави и щастливи. Радвам се и че най-накрая рехабилитацията на тази пътна отсечка започва, за да придобие община Руен европейския облик, който заслужава”, посочи народният представител от ДПС.

„Може би през годините сме досаждали повече за ремонта, но всичко това е било в интерес на хората да пътуват сигурно и комфортно до този път. Благодаря на всички колеги, които са взели участие и са положили усилия за започването на този проект.

Пожелавам на строителите да изградят една пътна отсечка, с която не само те, но и всички да се гордеем в следващите 30 години”, добави още бургаският депутат.