Правителството определи „М и П Мениджмънт“ ЕООД за концесионер на морски плаж „Сарафово“, съобщиха от Министерския съвет. Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 години цената за 1 бр. чадър да бъде в размер до 7 лв. с ДДС и цената за 1 бр. шезлонг - в размер до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

„М и П Мениджмънт“ беше определен за наемател на плажа в Сарафово през пролетта на миналата година. Това стана, след като малко преди това държавата скъса контракта с дългогодишния концесионер на ивицата – бургаската фирма „МАТ“ ООД. Прекратяването му беше аргументирано с това, че са констатирани системни нарушения на основни нормативни и договорни задължения.

Управител на „М и П Мениджмънт“ е Валентин Станев. Тогава дружеството беше спечелило търга с годишна наемна цена от 54 000 лв. с ДДС. Сега фирмата е избрана и за концесионер за далеч по-голям срок (наемателите се избират за 5 години, а концесионерите – за до 20 г.). Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 45 502 лв. с ДДС. Предложените инвестиции за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане и за подобряване на облика на морския плаж са в размер на 527 765 лв. с ДДС за целия срок на концесията.