Около месец след като Министерският съвет едностранно прекрати договора с досегашния концесионер на морски плаж „Сарафово“, вече се търси нов стопанин на обекта.

Министерството на туризма е обявило търг с тайно наддаване за отдаване под наем на плажа в бургаския квартал, установи проверка на Gramofona.com. Началната цена на обекта е определена на 43 682,90 лв. без ДДС. Срокът на наемното отношение е 5 години.

Заявления за участие в търга се приемат до 2 май тази година, като офертите ще бъдат отворени на следващия ден в Министерството на туризма.

Припомняме, че досега концесионер на плажа беше бургаската фирма „МАТ“ ООД, с която държавата беше сключила договор на 7 септември 2000 г. Прекратяването на контракта с нея е за това, че концесионерът е неизправна страна по договора вследствие на констатирани системни нарушения на основни нормативни и договорни задължения, съобщиха от правителствената пресслужба.

Плаж „Сарафово“ е един от най-атрактивните в община Бургас. Активната му площ е в размер на 54 925 кв.м, а дължина на бреговата му линия е 2811 метра. Може да се очаква, че към търга ще има голям интерес от кандидати да го стопанисват.