Плаж „Сарафово“ има нов стопанин. Това е бургаската фирма „М и П Мениджмънт“, която е спечелила търга с тайно наддаване за отдаване под наем на обекта, обявен от Министерството на туризма, установи проверка на Gramofona.com.

Управляваното от Валентин Станев дружество е имало първоначално двама конкуренти, които са подали заявления за участие в търга. Единият е регистрираната в квартал Банево фирма „КЕЙ ЕС ПИ ТРЕЙД“ ЕООД с управител Кирил Панайотов, а другият – столичното дружество „ЦЕС-КОНСУЛТ“ ЕООД на Георги Ангелов. Впоследствие обаче фирмата на Панайотов се оттегля от участие в търга. Софийското дружество пък не е допуснато от тръжната комисия, след като тя е направила подробна проверка относно редовността на подадените заявления и приложените към тях документи.

Така „М и П Мениджмънт“ остава единствен участник и дружеството е определено за спечелило търга за плажа в Сарафово. Годишната наемна цена, която ще заплаща новият стопанин, е 54 000 лв. с ДДС. Стойността за ползването на шезлонг или чадър е в размер на 6 лв. за един брой.

Припомняме, че търгът за наемател на плажа в Сарафово беше обявен, след като малко преди това държавата скъса контракта с дългогодишния концесионер на ивицата – бургаската фирма „МАТ“ ООД. Прекратяването му беше аргументирано с това, че са констатирани системни нарушения на основни нормативни и договорни задължения.