Созопол притаи дъх от изпълненията на дванадесет млади души и  един от най-популярните изпълнители на джаз в света Йълдъз Ибрахимова. Арт-клуб „Мишел“ в морския град се пропи от гласовете на участниците в майсторския клас по поп и джаз пеене, част от Лятната академия на изкуствата. Още в началото на неделната лятна вечер Ибрахимова отличи всички с дипломи. Минути след това един по един талантливите изпълнители показаха на присъстващите що е то поп и джаз.

Със сигурност имената на Марина Драгомирецкая, Владислава Генова, Весела Морова, Михаела Стойкова, Ирена Станкова, Искра Милкова, Симеон Желязков, Паулина Трифонова, Светлина Бояджиева, Мария Тодорова, Мира Димитрова и Ралица Бежан, ще останат дълго време в съзнанието на присъстващите. Финалът на заключителния концерт смая почитателите на стила, който възниква в първата половина на 20 век. Стил, чиито характерни черти включват суинг, рагтайм,

полиритмия и импровизация.

Изненадата на вечерта бе уникалният дует между Марина Драгомирецкая и Йълдъз Ибрахимова. Лесно е да видиш ученик и учител на сцената. Но това, което двете дами направиха, бе наистина незабравим миг. По уникален и съвършен начин те изпълниха култовото парче Очи чёрные. „Прекрасни са и ще станат майстори. Не е лесно да станеш майстор. Имат чудесните качества, талант,  желание и работоспособност.

Това, което ми достави огромно удоволствие, бе че всички са страшно отворени и работиха с желание. През петте дни заедно се опитах да им предам това, което аз правя. Радвам се, че работихме в прекрасен синхрон, много позитивна среда и имахме пълно доверие един към друг“, сподели пред Gramofona.com Ибрахимова. От своя страна участниците не спираха цяла вечер да й благодарят за прекрасните дни прекарани заедно. А тези, които бяха дошли да слушат и видят майсторите по поп и джаз, си тръгнаха онемели.