Пъзел от картини, представящи четирите приридни стихии, бе показан в Созопол. Той бе направен от сръчните ръце на 5 дами, участници в Лятната академия на изкуствата. Симона Шнел, Елена Ранкова, Марта Боянова, Кристина Ганчева и Донка Райкова изрисуваха през своя поглед  огъня, земята, водата и въздуха. Всички те, заедно с ръководителя им художника  проф. Светозар Бенчев, 5 дни работиха упорито и изпробваха различните живописни техники.

„Целта бе всеки един от участниците да се отпусне, да се освободи и да усети своята индивидуалност. За мен това  е най-важното. Човек да бъде себе си, да усети какво го вълнува и коя техника от всичките му подхожда най-много“, обясни пред Gramofona.com професорът. Според него е много важно човек да рисува с удоволствие и да успее да внедри в картината своята вътрешна енергия.

Идеята за темата е избор както на участниците от майсторския клас в уъркшопа по живопис, така и на Бенчев. Свободна тема, без ограничения. Резултатът-пъзелът  се подреди, а участниците с усмивки получиха грамоти за представянето си.