Лятната Академия на изкуствата се провежда в Созопол, защото тук е екзотика, заяви проф. по флейта Георги Спасов. За него градът е много красиво място със страхотна атмосфера. „За присъствието на морето изобщо няма да говорим. Това е. Лято, архитектура, изкуство. Лятна Академия“, допълва Спасов.

Той сподели, че е изключително щастлив, че с всяка изминала година академията се разраства все повече. Професорът е на мнение, че интересът към арт академията се засилва от година на година. Причина затова той намира в подбора на знаменините преподаватели, които обучават участниците. 

„В самото начало лятната академия започна само с  курс по флейта. Може би 3-4 издания имаше курсове  по този инструмент. След това с организатора  Петя Великова решихме това да се разрастне и поканихме кларнетиста проф. Петко Радев, пианистката Мария Принц, после Владислав Григоров“, обясни още Спасов.

Тази вечер в Художествената галерия организаторите на академията са подготвили заключителна изложба на участниците в уъркшопа по живопис при проф. Светозар Бенчев.