15 ученици от майсторския клас на Мария Принц буквално „запалиха“ клавишите на пианото  с произведенията си в Созопол. Снощи в Археологическия музей в морския град се проведе заключителният концерт по пиано, част от Лятната академия на изкуствата. Близо час талантливи музиканти от цялата страна и трима участници от Турция свириха вълшебно и показаха способности, пред които дори великите Шопен и Рихтер биха свели глави. За всички бе истинско удоволствие да работят една седмица с неземната Мария Принц.

По време на академията талантливата пианистка доусъвършенства качествата на всеки един от участниците. Те научиха много от нея, но и тя от тях. „Факт е, че всеки за възрастта си има много хубави постижения и най-вече това, което е най-важното за мен-способността чрез музиката да изразяват съдържание, чувства, емоции. Опитах се при всеки да установя къде са силните моменти, да ги подчертая и да се опитам да дам рецепта, помощ и начини на упражняване, за да се преодолеят проблемите“, сподели пред Gramofona.com талантливата Принц.

След вчерашния заключителен концерт Лятната академия на изкуствата в Созопол за тази година приключи. Тя даде възможност  големите  имена на българското изкуство да предадат знанията си и опита на много млади хора от страната и чужбина, белязани с дарба, за да могат те да надрастнат своите учители и да гонят големите сцени.