И така. Първо трябва да кажа, че ще ми е трудно да избера една история, тъй като всеки излет до Голямата река е изпълнен с приятни, а понякога и с неприятни случки. А може би трябва малко по-набързо да премина през моя досегашен риболовен опит. 
Началото започна от едно късметче, което носят с кафето. Там пишеше: "Намери си хоби", картинката на късметчето беше рибарче. Решено беше това е новото ми хоби. Мой колега ми подари пръчка, аз си купих макара и началото беше сложено. Започнах да ходя "Барабар Петко с мъжете".

Беше ми трудно, но УЧИТЕЛЯТ ми имаше търпение и нещата започнаха да се случват. Гледах и другите колеги, и се мъчех да постигам все по-добри резултати. Започнах да усещам примамките и така в една лятна вечер хванах първата си по-хубава риба. Беше тъмно и имаше страшно много комари, което направи ваденето на рибата доста трудно за мен. Но успях - бяла риба, 2.500 кг., за мен тя изглеждаше огромна. Същата година хванах и распер 2.000 кг. Бях много доволна от себе си, а желанието ми да се уча ставаше все по-голямо. 

Така се заредиха излетите, колегите рибари започнаха лека полека да ме приемат в редиците си. Откриваха се нови, интересни и предизвикателни места по бреговете на Дунав и за пръв път това лято се возих на лодка. Участвахме в състезания, а тази година организирахме наше импровизирано. 

През годините имаше контузени колеги, изгубени автомобилни гуми, счупени пръчки и повредени макари, но най-вече приятни и незабравими риболовни подвизи, които се надявам да продължат да се множат.

 

Автор: Ивелина Караджова

Тазгодишното издание на Никулденския конкурс на Gramofona.com е факт благодарение на: "Бургосстрой", ГЕРБ-Бургас, АБВ-Бургас, народният представител от ДПС Севим Али, "Артстрой 1 Кънстракшън".

Благодарим и за неоценимата помощ на: