796 ученици пристъпиха прага на бургаската АЕГ „Гео Милев“ днес, съобщиха от училището. Откриването на учебната година започна от 10:00 часа за 8 и 12 клас в двора на училището, а 9 клас се събраха в сградата. Малко по-късно, в 11:00 часа, в класните си стаи начало на новата учебна година  поставиха и 10 и 11 клас. Така всички ученици имаха възможност да отбележат първия ден от учебната 2021/2022 г. присъствено. Официални лица на церемонията бяха зам.-кметът Весна Балтина и председателят на училищното настоятелство Мирослав Гърненков, а кметът на община Бургас Димитър Николов, председателят на Общинския съвет проф. д-р Севдалина Турманова и десетки институции изпратиха поздравителни адреси.

Една от големите новини през тази учебна година е присъствието на преподавател по китайски език от Китай, осигурен от институт „Конфуциий“. „Обичам това, което правя и че ми дава възможност да се запознавам с различни култури и да се срещам с различни хора. Чувствам се полезна и знам, че ще бъда полезна и на учениците, решили да се посветят на китайския език.“, каза 33-годишната преподавателка по китайски Ли Ян. Тя ще преподава на ученици от 9 и 10 клас. По програма „Фулбрайт“ тази година в АЕГ „Гео Милев“ ще преподава американката Кейдия Кинг от Северна Каролина, която е приела преподаването на английски език за своя мисия.

Освен с обогатения преподавателски състав, учениците ще бъдат посрещнати и с подобрена база. Напълно ремонтирани са учебните стаи на трети етаж, където ще учат десетите класове. С мултимедия и компютри са оборудвани всички учебни стаи.  Дворът на училището е освежен, а площадката съвсем скоро ще бъде напълно обновена. До дни ще бъде поставена нова противоударна настилка, ще бъдат обособени игрища, а фитнес на открито ще зарадва почитателите на спорта за здраве.  И през тази година всички помещения в гимназията, както и всички компютри, са преминали нанодезинфекция. На входовете на училището от миналата година са монтирани термоскенери, които измерват температурата и следят за влизането в сградата със защитна маска. За сигурността на учениците е осигурено видеонаблюдение на територията на цялата гимназия.