С много положително настроение и емоции започна 15 септември в Руската гимназия в Бургас. Церемонията за първия учебен ден в елитното езиково училище се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Първата част от учениците, които откриха годината, техните преподаватели и родителите, които гостуваха на тържеството, бяха разделени в отделни коридори, за да няма струпване на хора.

За първи път в гимназията тази година ще се обучават 158 осмокласници. „Вие ще градите нова история, защото ще я свързвате с нашата гимназия. Уважаеми ученици, пожелавам ви най-вече да бъдете здрави! Нека учебната година да бъде присъствена, здрава, успешна и много вълнуваща!

Мили осмокласници, доверете се на вашите учители! Подайте им ръка и вървете заедно, вярвайте им, защото те ще ви поведат по пътя на знанието!”, каза пред присъстващите директорът на Руската гимназия Весела Иванова. След нея учители и ученици поздрави и зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска.

Танцьори изненадаха учениците и педагозите им с кратко българско хоро, а красивите мажоретки от гимназията показаха най-новия си танц.

След кратката музикална програма всички се отправиха към класните си стаи, като навлизане по традиция биха и първия звънец.