18 години затвор за Динко Вълчев, убил айтоския животновъд Бехчет Исмаил. Това постанови и Апелативният съд в Бургас, който потвърди присъдата на окръжните магистрати. Вълчев трябва да плати и по 150 000 лева кръвнина на децата на Исмаил.

Жестокото престъпление е от март 2015 година. По това време Динко отглежда животни в местността „Перчемлията“ в землището на бургаското село Изворище. Бехчет Исмаил отишъл да купува овце от него, но двамата се скарали.

Пред разследващите Динко признал, че след спор за цената на животните „ударил пострадалия с парче дърво по главата; че пострадалият е паднал на земята, повече не се помръднал и след малко е издъхнал, а край него се образувала голяма локва кръв“.

След убийството Динко изгорил тялото на жертвата си и нарязал автомобила му. 51-годишният мъж е с умствена изостаналост. Въпреки това той е успял доста успешно да прикрие следите от престъплението си.

В хода на разследването се наложи австрийска лаборатория да доказва, чрез ДНК тест, че изпепелените останки са на убития Бехчет. Докато течеше първото дело срещу Динко Вълчев, той беше на свобода под парична гаранция.

Мъжът успя да избяга преди да чуе присъдата си през юни миналата година. Няколко месеца по-късно беше задържан при съвместна акция на столични и бургаски криминалисти.

Три месеца след като убил Бехчет Исмаил, Динко Вълчев попадна в полезрението на полицията и медиите. Тогава стана ясно, че мъжът е погребал в двора на семейната им къща майка си, без да уведоми никого, че възрастната жена е починала.