44-годишният Динко В. от Банево е задържан като основен заподозрян за убийството на айтоски животновъд, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Бехчет Ахмед изчезна на 20 март, беше обявен и за общодържавно издирване. Следите на мъжа се губят от ранните часове на фаталния за него ден.

Оказва се, че той отишъл да купува агнета от убиеца си. Двамата обаче се скарали най-вероятно и Динко се нахвърлил върху жертвата си с метален кол. След убийството той и негов помощник изгорили тялото на Бехчет.

Въпреки че е със степен на умствена изостаналост, Динко се изхитрил достатъчно и нарязал автомобила на айтоския животновъд. После предал останките от колата за скрап в различни пунктове за метал. Двигателят на колата обаче останал в двора на къшлата с животните.

Прокуратурата наложи на убиеца задържане от 72 часа, предстои да поиска и постоянното му оставане в ареста. Мъжът, коойто му е помогнал да се отърве от трупа за сега е привлечен единствено в качеството на свидетел, но не и на обвиняем.

Името на Динко се завъртя в медиите след като полицията откри трупа на майка му в двора на къщата им. Оказало се, че възрастната жена е починала след тежко онкологично заболяване. Синът обаче не уведомил органите на реда, а заровил тялото й.