Носителят на волейболната титла „Нефтохимик 2010“ прибави нов трансферен хит към шампионската си селекция за предстоящия сезон 2023/2024 у нас и в Европа, похвалиха се от бургаския клуб.

Това е първенецът на две страни Марсел Лукс. 29-годишният посрещач, който е национал на Словакия, е вдигал титлата и в родината си, и в съседна Чехия.

201-сантиметровият Лукс е шампион на Словакия с „Прешов“, а чешкия връх стига с „Карловарско“. Освен това е печелил два пъти Купата на Словакия и веднъж – тази на Чехия.

Той попълва карето „четворки“ на разположение на старши треньора на носителя на титлата на България Атанас Петров, като се присъединява към титулярния капитан Георги Петров, Стефан Иванов и Виктор Недялков.

Марсел е десетото ново попълнение на първенците на страната ни. Преди него с шампионите подписаха диагоналите Мурад Хан и Венелин Кадънков, разпределителят Светослав Станков, посрещачите Стефан Иванов и Виктор Недялков, центровете Стеван Симич, Венцислав Рагин, Денис Чавдаров и Александър Кордев.

От шампионския тим остават първият и вторият капитан – Георги Петров и Иван Станев, и либерото на националния тим на България Симеон Добрев. Последният ще има дубльор в лицето на юношата на клуба, братът на Георги Петров – Ясен.

Със словака общият брой на трофеите, спечелени от президент, треньор и състезатели на настоящата формация на „Нефтохимик 2010“, набъбва на 108.