Президентът на Волейболен клуб „Нефтохимик 2010“ Огнян Томов се срещна в Бургас с председателя на Управителния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“ Евгени Маняхин и генералния директор на „Лукойл-България“ Иво Хоскенс и им представи Шампионската купа на България, която отборът завоюва за шести път.

„Развитието на нашия клуб и поредната шампионска победа биха били невъзможни без неоценимата помощ, която получаваме от Лукойл. Нашите състезатели разбират това, феновете ни разбират това, а те са хиляди – и това значи хиляди благодарности“, заяви Огнян Томов. Той запозна своите домакини с плановете на отбора за участие във волейболната Шампионска лига и подготовката за новия републикански сезон.

„Подкрепата за любимия отбор на Бургас, чиято история е неразделна част от нашата история, е въпрос на чест и отговорност за нас. В годината, в която „Лукойл Нефтохим Бургас“ отбелязва своята 60-годишнина, вашите успехи са най-добрият подарък за юбилея“, отбеляза Евгени Маняхин, председател на УС на нефтената компания.

„Вашите постижения са гордост за нас. С радост продължаваме съвместната ни работа през тази юбилейна и за „Лукойл-България“ година, за да осигурим най-добри условия за подготовка на отбора. Надяваме се това да доведе до по-нататъшни успехи както във вътрешното първенство, така и на международните турнири“, заяви генералният директор на фирмата Иво Хоскенс.

„Нефтохимик“ възниква като волейболна секция в държавното физкултурно дружество „Нефтохимик“, създадено към комбината още в началото на неговото изграждане. След включването на „Нефтохим“ в структурата на „Лукойл“, компанията става основен спонсор на волейболните и баскетболни секции на ДФС „Нефтохимик“. С това започва и ерата на успехите на мъжкия волейболен клуб – шесткратен шампион на България, петкратен носител на Купата на България и четирикратен – на Суперкупата.

Подкрепата на българския спорт е основното направление в програмата за корпоративна социална отговорност на Групата Лукойл в България. За последните 20 години Компанията е вложила в подпомагане на българския спорт над 40 милиона лева. Повече от две десетилетия тя инвестира в развитието на български спортни клубове от нулата до шампионски титли, подкрепя проекти на спортни федерации и индивидуални състезатели за достигане на високо спортно майсторство, съдейства за изграждането и поддръжката на спортни съоръжения и обекти.