Бургаският общински съветник от партия Средна европейска класа /СЕК/ Константин Бачийски все още не е обявил официално дали ще се впусне в кандидат-кметската надпревара за Бургас.

Вчера местният политик представи пред медиите поредните трима претенденти за общински съветници от партията, но не изпадна в подробности за собственото си решение.

Преди месец Бачийски коментира, че да си кмет не е само пост, а огромна отговорност, която изисква цялото му време и внимание. По-голямата част от него обаче в момента е заета с бизнеса му, който е в чужбина.

„Как ще участвам в предстоящите избори, ще направя на изрична пресконференция. В следващите няколко дни няма да бъда в България и със сигурност няма да ви информирам от чужбина. Имам служебни ангажименти, които са планувани много преди изобщо да помисля за местни избори”, каза Бачийски.

Той допълни, че листата с кандидатите за общински съветници от партията е вече готова. Досега официално бяха обявени няколко имена, като останалите предстои да бъдат представени на части, уточни Константин Бачийски.

„Нашата листа ще представлява интересите на голяма част от малкия и среден бизнес в Бургас”, допълни номинираният за кмет на Бургас.