Двама от заподозрените за извършители на снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, написа днес руският депутат Александър Хинщайн в своя профил в "Телеграм", предаде Ройтерс.

Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн.

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели снощи откриха огън с автоматични оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. При атаката, отговорност за която пое "Ислямска държава", бяха убити най-малко 60 души и 145 други бяха ранени.

Хинщайн каза още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се преобърнала. "Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи", добави той.

При огледа на автомобила марка "Рено" са били открити пистолет "Макаров", пълнител за автомат "Калашников" и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.

Три деца са сред жертвите на нападението срещу концерт край Москва снощи, съобщи руската новинарска агенция РИА Новости, като се позова на регионалното министерство на здравеопазването, предаде Ройтерс.

Междувременно агенция ТАСС съобщи, че 121 души, сред които три деца, са били приети в болници в Москва и Московска област.

Източник: БТА