39-годишната Мелиха Ибрям от руенското село Ръжица се радва на нов живот. Ибрям всяка сутрин от два месеца насам се събужда различно и безкрайно усмихната, след като преживя тежка операция в Турция.

Жената постъпи в клиника „Аджибадем” за отстраняване на ретроперитонеален липосарком, който превърна левия й крак в огромен оток. Златните ръце на световноизвестния онкоортопед проф. д-р Харзем Йозгер Мелиха ще помни цял живот, защото той е човекът, който спаси крака й от ампутация.

Операцията бе на 29 януари, а ето какво си спомня от тежките тогава мигове Мелиха Ибрям.

„Приеха ме по-рано, за да ми направят редица изследвания, защото съм с един бъбрек. В деня на операцията професорът и двамата му асистенти обясниха, че трябва да сме готови на всичко. Когато се събудих, наистина не можах да повярвам, че кракът ми вече е здрав и най-важното, че лекарите го запазиха след 8-часовата интервенция. Толкова съм щастлива”, радва се пред екип на Грамофона нюз 39-годишната жена.

Мелиха разказа и как екипът от специалисти били приятно изненадани от положителния край на операцията.  „Това е първият им такъв случай и самите те не знаеха какво да очакват. Оперира ме проф. д-р Харзем Йозгер. Този човек има златни ръце и цял живот ще съм му благодарна, че ме спаси”, казва плачейки от щастие Ибрям.

Операцията на младата жена струваше 62 000 евро, които семейството събра чрез дарения от хора не само от Бургаска област, но и от вътрешността на страната и чужбина.

Семейството на Мелиха благодари на всеки един човек поотделно, извадил и дал лични средства за операцията.

„Благодарим безкрайно на кмета на община Руен Исмаил Осман, на децата, които направиха благотворителни базари, на всички добри хора”, казаха още близките на Ибрям.

Грамофона научи, че от организиран в училище „Елин Пелин” в Руен базар, са събрани 3 000 лева. В съседното село Просеник в „Св. Св. Кирил и Методий” децата също организирали събиране на средства, а изкараната сума е 1060 лева. Близките на Мелиха благодарят за съдействието и на кмета на Просеник Стоян Добрев и съпругата му Таня Добрева.