Мелиха Ибрям от руенското село Ръжица спешно трябва да бъде оперирана. 39-годишната майка е с диагноза ретроперитонеален липосарком и в момента левият й крак е близо седем пъти по-голям от десния. Семейството на Ибрям се свърза с екипа на Gramofona.com с молба за помощ.

За да може да бъде оперирана, Мелиха трябва да плати 62 000 евро в клиника „Аджибадем” в Истанбул. Здравното заведение е изготвило и изпратило офертата на семейството преди броени дни.

Адът за красивата жена започва още през 2006 година, когато за първи път я оперират от онкологично заболяване. На следващата година Мелиха казва „Да” на своя любим и след година се ражда синът им Ибрям, който днес е на 10 години. 6 месеца след раждането на малкия, майка му посещава гинеколог за контролен преглед. Лекарят й каза, че има 3-килограмов тумор в корема и спешно трябва да се оперира.

„Веднага заминах за София. Операцията бе 7 часа и половина. Махнаха тумора, който бил голям колкото едно новородено бебе”, спомня си пред екипа ни Мелиха.

През 2010 година казват на жената, че има киста на яйчника и отново ляга на операционната маса. „Туморът се появи отново на следващата година, оперираха ме, а през 2012 отново. ПОследно ме оперираха преди три години”, плачейки разказва Мелиха Ибрям.

След голямата операция, когато медиците изваждат трикилограмовия тумор, назначават на Мелиха лъчелечение, от което всичките й вени на левия крак са изгорени. „И така година след година, кракът започна да расте. Ходих на прегледи в София, Варна, Бургас, доктори ми казаха, че имам тромбофлебит и две години ме лекуваха. От лъчелечението единият ми бъбрек изсъхна, а другият е със стент, който се сменя два пъти в годината”, разказва още съсипаната жена.

Преди време попада в ръцете на световизвестния онкоортопед проф. д-р Харзем Йозгер, който казва на болната, че кракът й или трябва да се оперира, или ампутира.

„Каза обаче, че непременно трябва да го отвори, за да види коя вена работи и коя не. Те така са се оплели в момента, че не знае какво се случва в крака ми”, допълва още Мелиха.

Миналата година жената е била на двумесечна рехабилитация в Одрин. По време на терапиите, кракът й за малко бил поспаднал, но от два месеца уголемяването му се развива изключително бързо.

Самият професор споделил, че е работил в много държави по света, оперирал е толкова много и различни пациенти, но такъв крак като този на Мелиха не бил виждал.

Семейството вече е подало документи за DMS, който ще е готов до дни. Има разкрита и банкова сметка в Райфайзен банк ЕАД.

IBAN: BG98RZBB91551009936409

BIC: RZBBBGSF

Мелиха се надява час по-скоро да успее да събере голямата сума пари, за да бъде оперирана в Истанбул.

Казва, че се надява чудото по Коледа да стане! „Моля се да не ми вземат крака, да ме оперират и да се върна при детето си!”, плаче неутишимо Мелиха Ибрям.