Цяла община от Бургаска област се обедини около съдбата на Мелиха Ибрям. Тя живее в руенското село Ръжица и има спешна нужда от операция на десния крак. От седмица насам семейството на 39-годишната жена търси всякакви начини за събирането на средства за интервенцията на младата жена, която е повече от наложителна.

Мелиха е с диагноза ретроперитонеален липосарком. За да бъде оперирана, тя трябва да плати 62 000 евро в клиника „Аджибадем” в Истанбул. Здравното заведение е изготвило и изпратило офертата на семейството преди броени дни, но сумата е непосилна за близките на Ибрям.

От няколко дни на територията на община Руен започна кампания по набирането на средства. Жителите на 39-те села са решили да помогнат на Мелиха чрез дарения. Пред Gramofona.com местни разказаха, че ще поставят кутии в магазини и аптеки, където всеки, който има възможност, може да остави пари. Хората от селата са готови да обикалят от врата на врата, за да разказват за проблема на Мелиха и да търсят средства.

Семейството вече е разкрило банкова сметка, по която също могат да се превеждат суми. В четвъртък ще бъде готов и дарителският СМС (DMS), който и ние ще обявим в информационен сайт Gramofona.com.

Мелиха Ибрям не губи надежда и се надява час по скоро да събере сумата, за да може да замине за Истанбул и там да бъде оперирана.

Първоначалните прогнози на медиците са били, че кракът на Мелиха ще бъде ампутиран, но в последствие са преценили, че може да бъде спасен. Медиците от клиниката, изготвила офертата за операцията, също са заявили готовност да помогнат с лични средства.

 

Банкова сметка в Райфайзен банк ЕАД.

IBAN: BG98RZBB91551009936409

BIC: RZBBBGSF