С дълго хоро на плащада в Лозенец завършиха тържествата по повод 100 години от създаването на курортното селище.

Официално на Гергьовден Лозенец даде старт на туристическия сезон. Това се случва всяка година точно на 6 май, каза за Грамофона нюз кметицата Женя Гандиева. 

 


Народната певица Николина Чакърдъкова, която през годините преобрази представите за народна музика, събра стотиците гости и приятели на Лозенец на кръшни хора в центъра на курортното ни селище за първия му вековен юбилей. Няма човек, който да не познава жената с шапка и панталон, която пее и танцува със своите приятели от Неврокопския танцов ансамбъл и увлича мало и голямо с ритмите на България. Преди нейното качване на сцената, гостите на празника на Лозенец се потопиха в игривата фолклорна хоротека, поднесена от гласовития изпълнител Александър Александров – Алекс.

Поздрави от сцената отправиха кметът на Лозенец Женя Гандиева, кметът община Царево Марин Киров и областният управител проф. д. н. Мария Нейкова.

Специални гости на празника бяха народните представители Андрей Рунчев и Галя Василева, кметът на община Приморско Иван Гайков и председателят на Общински съвет Царево Таня Янчева.