Ваньо Вълчев е изправен пред изключително труден избор. За седма поредна година на него се пада отговорната задача да отличи най-добрите разказвачи сред рибарите в Никулденския конкурс на Gramofona.com.

31 автори изпратиха своите разкази и лакърдии, посветени на рибарството и морските приключения. А самият Ваньо Вълчев признава, че чете изключително интересни и добре написани истории, което прави задачата му този път особено трудна.

Ние пък можем да се похвалим със своеборазен рекорд. Седмото издание на Никулденския конкурс определено прекрачи морските граници и вече е популярен сред майсторите на въдицата и перото и във вътрешността на страната.

Свои разкази ни изпратиха участници от Гоце Делчев, Ямбол, София и дори от мъглива Англия. И ако тръгнем да правим сравнения, то тази година можем да се похвалим с „нашествие“ на млади писатели.

Най-младите ни участници са едва на 12 години, но пишат със замах и истински усет към думите. Най-опитният ни участник пък е на 83 години. Тя живее в старчески дом, но обича да подрежда красиво думите и да пресъздава спомените си върху белия лист.

Така че, въоръжете се с търпение. Резултатите от конкурса ще станат ясни скоро, но кога и ние не знаем. Просто е трудно от толкова много прекрасни истории да се изберат най-добрите.

Тазгодишното издание на Никулденския конкурс на Gramofona.com е факт благодарение на Община Созопол, Летище Бургас, Медицинска лаборатория Лина, ДКЦ Ел Масри, Пекарни Зия, Power FM.

Благодарим и за неоценимата подкрепа на: