Кътче от България нарекох Българското училище в Бристол, на чиито събития обикновено присъстваме, а сега ще го правим  всеки път, защото малкият ни внук Алекс вече е ученик там, заедно с Даниел, Софи и Мартин. Те са деца на приятели, а тяхната госпожа Траяна Михайлова е наша приятелка. Съвсем по български сме се сродили.

Първият  Коледен базар в града, за който искам да ви разкажа, започна с драматургия. Децата от всички класове с помощта на учителките и директорката ни припомниха как българите са посрещали Рождество Христово. Всички заедно декламираха и пяха. И друг път съм писала колко се възхищавам на ентусиазма и родолюбието на този колектив, които с вяра и любов учат децата ни да пишат и четат на нашия език, защото те общуват помежду си по-лесно на английски.

Колко е трудна и същевременно отговорна работата им. Колко енергия и мотивация е нужна да градиш българщината в тези малки човечета, чиито знания и самочувствие растат с всеки изминал ден.

За взаимното старание всички получиха подаръци от Дядо Коледа.

След това беше ред на същинския Коледен базар в който участвахме обичайните заподозрени: Родителите, които бяха приготвили лакомства. 

Художничката Стиляна Димитрова, която рисува еднакво добре абстракции и портрети на Васил Левски и Джаред Бътлър.

Декораторката на чаши Елена Василева, която се беше подготвила с уникални български мотиви. 

Майсторката на безглутенови изкушения Tаня Рашкова

Аз, Нели Арнаудова, която пиша и продавам детски книги и книги на български език .

И новото попълнение - Линда. Един безспорен талант. Тя плете, рисува и прави бижута.

Да не  забравя и българската скара пристигнала от  град Глостър, която  спечели най- много последователи под формата на дълга опашка.

Нямаше случайни посетители. За тях мога да кажа, че пропуснаха да се върнат в детството, да се заредят с българско настроение, да хапнат българска кухня, да поиграят българско хоро  и да отнесат кътче от България в домовете си.

На българите в България и по света  пожелавам Весели коледни празници. А българите в Бристол, които още довършват подаръци за близките - дадох ви няколко жокера. Можете да се възползвате.

Нели Арнаудова ни запознава с различни и интересни хора в рубриката "Бургазлии зад граница", но и не само. Тя ни разказва за различни места във Великобритания, често ни среща и с любими български актьори от популярни сериали. Нели е от Бургас. Щастливо омъжена е и живее със семейството си в Бристол, Англия.