Бургаският общински съветник Живко Табаков е обиден на колегите си от Реформаторския блок в Общинския съвет. Табаков призна, че е останал неприятно изненадан от действията на съветниците след предпоследното заседание на местния парламент. Тогава те не подкрепиха идеята за по-облекчен режим на платеното паркиране в Морската градина.

„Темата е много чувствителна за бургазлии, за малкия бизнес”, коментира Табаков, който поиска зелената зона в града през уикенда да не се заплаща.  Той открито заяви, че следва още едно голямо изпитание в отношенията му с колегите от Реформаторския блок. Това е Наредбата за преместваемите обекти.

Табаков призна, че вече организира среща с представителите на малкия и среден бизнес, за да изслуша какви са техните предложения.

„Наредбата не е пипана от много време, аз съм бил член на комисията по чл. 56. В зала съм казвал, че много рядко имаме нови инвеститори на тези обекти. Това само по себе си говори, че тези фирми са се вкопали и те държат малката търговия на Бургас.

Всеки един от инвеститорите, който дойде, може да бъде по-конкурентен и да предложи по-добра идея”, обясни още председателят на Комисията по туризъм.