Усилен ремонт тече с пълна сила на пътя Айтос – Провадия – Дъскотна. Това съобщи кметът на руенското село Айдън Читак. „Дейностите, които се извършват са подмяна на асфалтовата настилка, махане на стари и поставяне на нови мантинели, ремонт на моста, разположен между селата Ябълчево и Вресово“, обясни Читак.

Към момента не са затворени пътни платна, но водачите нека шофират с повишено внимание, тъй като на места се извършват сериозни възстановявания на пътя, уточни още кметът на Дъскотна.

„Където има нужда служители на фирмата, която ремонтира пътя, регулират движението. Между Дъскотна и Шиварово, както и между Дъскотна и Дропла, се правят много дълбоки дупки. Експертите търсят здравата основа, за да може да я подсилят още повече“, поясни кметът на Дъскотна.

33-километровият участък не е ремонтиран основно от 33 години, а е много важно трасе за пътуващите от област Варна към АМ „Тракия”, и най-вече за хората от община Руен.

Първа копка бе направена в края на месец юли тази година, а мащабният ремонт се очаква да приключи до края на април догодина.