Учениците от Руската гимназия отправиха интересно предизвикателство към СУ „П. Р. Славейков“ – Кърджали и СУ „А. С. Пушкин“ - Варна, които са тук от началото на седмицата в Бургас.

Гостите са в морския град по НП „Иновации в действие“, а бургазлии им подариха магнитни картички с маркирани забележителности от града. Те трябва да ги открият, да се снимат пред тях и да публикуват в своите фейсбук страници с хаштаг #ruskatabs.

В края на пребиваването си в Бургас гостите трябва да са се снимали пред всички обекти и да отговорят на забавните въпроси на бургаска тематика, подготвени специално за тях, за да получат сертификат със званието „Почетен бургазлия“. Всички те с нетърпение очакват момента на номинацията, с радост съобщиха от екипа на Руската гимназия.

Младежите и техните ръководители от Кърджали и Варна пристигнаха вчера в Бургас и бяха изключително приятно изненадани с танци, филм и подаръци. Днес те бяха отново посрещнати в двора на Руската гимназия този път от момичета и момчета, облечени в руски традиционни костюми, които ги очакваха за снимки пред специално изработена рамка.

С голямо въодушевление и много положителни емоции гостите също се преоблякоха в тези костюми и за миг се потопиха в света на руската култура. Денят продължи с официално представяне на иновацията МОСТ – Мислим, откриваме, споделяме, творим, по която работи ПГЧЕ „Васил Левски“ вече втора година.

Учителите по руски език и математика, Нели Кацарска и Милена Андонова, запознаха присъстващите с портфолиото на гимназията като иновативно училище в специално изработен блог – Иновативно училище – https://innovation.gimnasy-rus-bs.net.

Всички заедно наблюдаваха уникалния проект „Фолклорът в композиторското творчество“, представен от ученици от X клас и Илияна Мелникова – учител по музика и ИТ, като един от проектите, заложени във втората проектна седмица (21-24.06.2021 г.) на гимназията „Времето е в нас и ние сме във времето“.

В края гости и домакини се отправиха на разходка из Бургас, съпроводени от учителя по история Евгений Искимжи и преподавателя по география Милена Проданова, за да изпълнят своята мисия с #ruskatabs.