Страхотно и емоционално посрещане на учители и ученици от Кърджали и Варна направи екипът на Руската гимназия в Бургас.

Гостите от СУ „Петко Рачов Славейков“-Кърджали с директор Милко Багдасаров и Средно училище с езиково обучение „Александър Сергеевич Пушкин“-Варна пристигнаха по обед в сградата на ПГЧЕ „Васил Левски“. Срещата на всички педагози и деца е по Национална програма „Иновации в действие“. Групата от Кърджали бе от четирима учители и петима ученици, а варненската група  - от двама учители и четирима ученици. 

Домакините в лицето на директора Весела Иванова, зам.-директорите Светослава Славова и Галена Маврева, преподавателите Рада Гешева и Милена Андонова, приветстваха своите колеги с мажоретки и ученички, облечени с народни носии. Срещата започна с много снимки и питка за присъсващите.

Учителят Рада Гешева разходи гости и домакини из сградата на училището и им разказа подробно за историята му. Впечатление на всички направиха множеството портрети на Васил Левски, които са навсякъде в учебното заведение.

Преподавателите от Кърджали и Варна бяха приятно изненадани от обстановката в Руската гимназия. Те разгледаха физкултурния салон, където поиграха за кратко и волейбол. Надникнаха и в кабинетите по информационни технологии и присъстваха за кратко в час по философия.

След екскурзоводската беседа, присъстващите се насладиха на изпълнението на невероятната ученичка Александра Джермова. Минути след това изгледаха 30-минутен филм за живота на гимназията.

До края на седмицата екипът на Руската гимназия ще представи на гостуващите преподаватели и ученици всички проекти, по които работи, както и филм за посещенията в Санкт Петербург.