Вече тече подмяна на осветителните тела по крайбрежната алея в Морската градина на Бургас. Това се случва по идея на общинския съветник от ДБГ Живко Табаков. Предложението му трябваше да се приеме от Общинския съвет във вторник, но тогава докладната записка не попадна в дневния ред на сесията. Това вбеси Табаков, който обяви, че му налагат цензура и напусна заседанието.

Оказва се обаче, че идеята за подмяната на осветлението по алеята е била съгласувана със заместник-кмета по строителството Чанка Коралска. От строителния отдел на Общината не са знаели за това и така докладната не е попаднала в дневния ред на общинската сесия. Щом са разбрали за гафа, от Общината веднага са се задействали и са пратили екип, който е започнал ремонтните дейности.  

„Оказва се, че само под натиск промените в града могат да се случват. Нищо – и този подход работи за бургазлии, а това е най-важното!“ – коментира лаконично Живко Табаков.

Подмяна се извършва на 63 броя осветителни тела, разположени в участъка от Моста до Стария капан. Старите лампи тип „Паркова сфера опал“ се сменят с т.нар. „Рогатки“ с лед лампи, които не предполагат голяма консумация на електроенергия, но са далеч по-ефективни от тези към настоящия момент. Очаква се рехабилитацията на осветлението по алеята да бъде завършена до 1 юли.