Общинският съветник от ДБГ Живко Табаков сигнализира за сериозен проблеми с осветлението по Крайбрежна алея в Морската градина на Бургас. В докладна записка до Общински съвет Табаков настоява да бъде извършена подмяна на 63 броя осветителни тела, разположени в участъка от Моста до Стария капан.

„През последните седмици получих няколко сигнала за незадоволително състояние на уличното осветление, именно по Крайбрежната алея. Гражданите твърдят, че има ниско светло отдаване, което е предпоставка за неприятни инциденти в тъмната част на денонощието”, мотивира нуждата от подмяна на осветителните тела Табаков.

 Проверка, извършена лично от общинския съветник, е установила, че е добре да бъде извършена подмяна на осветителните тела тип „Паркова сфера опал” с т.нар. „Рогатки”с лед лампи, които не предполагат голяма консумация на електроенергия, но са далеч по-ефективни от тези към настоящия момент. Необходимите средства за изпълнение на подмяната на осветителните тела е в размер на до 25 хил. лева.

 Рехабилитацията на осветлението по алеята да бъде извършена до 1 юли се посочва още в докладната предвид старта на Летен сезон 2019 г., когато се очаква Бургас да посрещне хиляди туристи и гости на града. „Безспорно едно от най-посещаваните места и тази година ще бъде Морската градина и най-вече Крайбрежната алея, където са разположени голяма част от заведенията за хранене и развлечения в нашия град.

Алеята до морето е притегателен център и за много бургазлии, които използват мястото за разходка и отдих в свободното си време целогодишно. Трябва да се осигури безопасността на всички”, допълва още Живко Табаков.