Трима свидетели се явиха днес в Бургаския окръжен съд по делото срещу бившата учителка Веселина Гинева, обвинена за убийството на съпруга си Димитър Миразчиев. Подсъдимата се яви в съдебната зала с адвоката си Веселина Василева, като запази мълчание.

Първи пред съдия Яни Гайдурлиев застана Георги Тодоров, който е открил трупа на мъртвеца Димитър Миразчиев. На зловещата находка той се натъкнал в Приморския парк, когато понечил да провери какво има в зелен казан, чийто капак не бил плътно затворен. Той го отворил и видял, че нещо вътре е увито в одеяла. Посегнал и когато напипал с ръка „отпадъка“, усетил, че това е човешко тяло. Бързо затворил капака и се отдалечил. На следващия ден пак отишъл, проверил и се убедил, че не е сгрешил. Първоначално споделил на познат какво е открил. Приятелят му го посъветвал да не казва на никого, за да не го обвинят, че той е извършил престъпление. Впоследствие Тодоров споделил пред полицията и така са открити останките от трупа на Миразчиев и оттам започва разследването по случая.

Делото продължи с разпити на още свидетели – Марин Ангелов и Костадин Боев. В съдебната зала се очаква да бъдат призовани и още хора, които да дадат показания при следващите заседания.

Припомняме, че Веселина Гинева е обвинена, че близо година и половина е държала Димитър Миразчиев заключен в стая в дома им, като според обвинението през това време го е тормозила и бавно го е уморявала от глад. След като починал през август 2014 г., трупът му е прибран в чувал и изхвърлен в парк „Езеро“, близо до Колежа по туризъм. А Веселина с издаденото пълномощно продължила да тегли пенсията му още две години, заблуждавайки НОИ, че Димитър е жив.