Бившата бургаска учителка Веселина Гинева, обвинена за умишлено убийство на съпруга си Димитър Миразчиев, не се признава за виновна. Това стана ясно днес на разпоредителното заседание по делото в Бургаския окръжен съд. Съдебният състав уважи искането на подсъдимата и нейния адвокат Веселина Василева делото да се гледа по общия ред, като неговият старт ще бъде на 26 март.

Съдът одобри и желанието на защитата да бъдат предоставени като доказателства разписките от банката, от която Гинева е теглила пенсията на съпруга си с пълномощно след неговата смърт. Целта е да се види дали там стоят подписите и на подсъдимата, и на банковия служител.

Делото през март ще започне с разпити на свидетели, които са над 40. Тогава в съда трябва да се явят и дъщерята на Димитър Миразчиев, както и представител на НОИ, който според обвинението Гинева е ощетила с парична сума в общ размер на 21 140 лв.

Днес в съда Веселина Гинева, която е на свобода с парична гаранция от 3000 лв., запази пълно мълчание и се опита да избегне медиите. Говориха обаче двама колеги от нефтозавода на Димитър Миразчиев. Иван Георгиев и Стратия Памуков разказаха, че Митко е бил изключително добър човек и професионалист в работата си. Те показаха и черно-бяла фотография от онези години, на които са снимани заедно с Миразчиев. По думите им Димитър е решил да се върне при Веселина, с която са били разведени, защото е нямало кой да го гледа. Той явно изобщо не е предполагал какво ще бъде отношението на Гинева към него.

Припомняме, че Гинева е обвинена, че близо година и половина е държала Миразчиев заключен в стая в дома им, като през това време го е тормозила и бавно го е уморявала от глад. След като починал през август 2014 г., трупът му е прибран в чувал и изхвърлен в парк „Езеро“, близо до Колежа по туризъм. А Веселина с издаденото пълномощно продължила да тегли пенсията му още две години, заблуждавайки НОИ, че Димитър е още жив. Случаят излиза наяве, когато останките от трупа на Миразчиев са открити случайно от служители по чистота в Бургас.