Веселина Гинева, която е обвинена в убийството на мъжа си, се разплака в съдебната зала. През сълзи детската учителка обяви, че няма нищо общо със смъртта на съпруга си Димитър Миразчиев.

Уточни, че всъщност двамата били разведени от години. „Той беше алкохолик. Гледах го като дете“, заяви в съдебната зала Веселина. Тъй като Димитър прекалявал с чашката, тя му давала ракия, разредена с бира. Това бил нейният начин, да го излекува от пристрастяването към алкохола. В

еселина смесвала питиетата, защото лекари й обяснили, че не трябва да спира рязко спиртните напитки на алкохолик. Според обвинението, бургазлийката е оставила мъжа си да почине от системно недохранване. Разследващите установили, че той е бил обезводнен.

Пред съда обаче, задържаната обясни, че Димитър е починал сам, най-вероятно от инсулт. Приживе се хранел добре. След като съпругът й починал, Веселина оставила тялото му в Морската градина. Продължила да взима и пенсията му, която е 800 лева. Останките на Димитър Миразчиев бяха открити случайно през февруари 2015 година. Според разследващите обаче той е починал през август 2014.

Обвиняемата разказа още, че взела мъжа си при нея, за да го гледа и да оздравеел. „До 12 часа на обед го гледах как диша. Всеки момент очаквах да се оправи, защото се хранеше. Исках да е жив, исках да се оправи“, обясни Веселина.

Тя показа ръцете си и уточни, че те не са извършили насилие. Детската учителка ясно подчерта, че не е изпитвала омраза към мъжая си, въпреки че е бил алкохолик.

Веселина уточни, че е сама е гледала мъжа си в дома им, защото излизало много скъпо да идват лекари и да се грижат за него. Обвиняемата поясни, че Димитър нямал нужда от поставяне на инжекции, а само от даване на определени лекарства.

Свидетелски показания обаче твърдят, че Веселина не се е грижила за покойника. Многократно той писал беллежки със съдържание: „Спасете ме!“. Веднъж дори се опитал да се покатери на прозореца, за да потърси помощ.

От обвинителния акт стана ясно, че в продължение на две години Веселина е теглила пенсията на съпруга си. Общата сума, която детската учителка е усвоила се равнява на 21 830 лева, с които е ощетила НОИ.

За това й е подвигнато отделно обвинение.